Sufletul

ACADEMIA ANGELICSIGN

Sufletul omului este creat de Divinitate. Este o esență divină ce provine dintr-o realitate superioară. Imaginați-vă acest tărâm ca pe un ocean, “o mare existențială” luminată de “Soarele” Divin. Fiecare val sau undă este un suflet, o vibrație subtilă luminată de o “scânteie spirituală” sau aspect superior. Aspectul superior, divin, va rămâne în permanență aici, în realități superioare, în timp ce extensia sa se va manifesta pe parcursul călătoriei sufletului său către perfecțiune. Aici, în acest ocean, toate picăturile, undele, formează un Tot. După ce au cunoscut acea stare de splendoare din realitățile superioare, sufletele coboară în zone mai joase, mai dense, pentru a-și îndeplini menirea, urmând ca, într-un final, să se reîntoarcă și să reintregească acest ocean Divin. Dacă sufletele nu sunt suficient de pregătite să se reintegreze în Divin, atunci se reîncarnează pentru a duce la bun sfârșit probleme nerezolvate.

În perioadele dintre viețile pământeșți, deci în perioadele în care noi gândim că oamenii respectivi sunt decedați, acele suflete pot să sălășluiască în anumite dimensiuni sau pot călători pe lângă planete, pentru a se amprenta cu specificul acelor planete. Nu există moarte decât la nivel de corp pamântesc.

Planeta Pământ este considerată o adevărată școală în perfecționarea sufletului. Deja avem momente în viață în care ne putem aminti fragmente din alte vieți pe care le-am avut în trecut. Noi suntem pe Pământ ca să învățăm; avem dreptul să facem niște alegeri și suportăm consecințele alegerilor noastre. Înainte de a ne reîncarna, noi decidem, împreună cu călăuzele noastre divine, ce vrem să facem în această viață; ce dorim să reparăm din trecut, ce putem învăța pentru a evolua spiritual. Și astfel, încheiem un fel de contract cu Divinitatea. Trasăm liniile principale ale planului acestei vieți, decidem ce oameni vrem să întâlnim în momente importante ale vieții, ce lecții avem de învățat pentru a evolua, ce părinți să avem care să ne ajute în ce avem de făcut (părinții ne pot oferi experiențe plăcute sau neplăcute, în funcție de lucruri pe care le avem de învățat), iar Divinitatea ne oferă tot ce ne trebuie pentru a duce la capăt ce ne-am propus: îngeri păzitori, ghizi spirituali, suport.

Când ne naștem însă, uităm tot. Și ne trezim puși în fața a numeroase situații, de multe ori neplăcute, pe care, de altfel, ni le-am ales singuri înainte de a veni pe Pământ. Unii oameni întreabă: “de ce nu suntem ajutați să ne amintim ce ne-am propus în această viață?” Am fi distrași de la procesul nostru de “învățare”. Și asta s-ar întâmpla mai ales dacă nu am ajunge la un nivel spiritual care să ne permită să folosim benefic informațiile pe care le-am primi din trecut. La momente potrivite, vei avea acces la informații legate de trecutul tău. Dar dacă nu accesezi trecutul și nu ești neapărat un om “spiritual”, nu înseamnă că nu poți să îți atingi obiectivele pe care ți le-ai propus în această viață.

Oricum, când pleci de pe Pământ ai acces natural la memoriile tale, ca să poți conecta obiectivele propuse cu realizările, altfel nu ar avea loc integrarea învățării. Faci acest lucru împreună cu călăuzele tale divine. Judecata, despre care se vorbește, este, de fapt, analiza pe care ți-o faci tu, ca suflet, la încheierea fiecărei întrupări. Atunci vezi cum ai folosit oportunitățile care ți s-au oferit în viață pentru a face ce ți-ai propus tu sau cum le-ai ratat, prin liberul arbitru. Dumnezeu nu ne judecă, ci noi ne evaluăm singuri, iar El ne ajută să tragem concluzii. Ne alină suferința și ne ajută să continuăm să ne dezvoltăm pentru a rămâne acolo Sus, în realitățile superioare. Dumnezeu este iubire.

Dar să ne întoarcem la schița pe care o creionăm înainte de a ne reîncarna, pentru că este important. După cum precizam mai înainte, noi ne propunem, în linii mari ce vrem să facem în această viață, iar detaliile le adăugăm aici, pe Pământ. E posibil să nu facem tot ce ne-am propus sau, din contră, chiar să depășim ce ne-am propus să facem, încă din timpul vieții. În acest caz, dacă am reușit să atingem toate obiectivele propuse fiind încă în trup, călăuzele noastre activează niște scenarii de vieți pe care ar urma să le avem. Dar atunci tu ești deja un suflet extrem de angajat în procesul evolutiv, înțelegând că viața pământească reprezintă o școală care te învață să te apropii mai mult de Divinitate, purificându-ți sufletul.

Unii oameni se întreabă: “de unde știm dacă suntem pe calea corectă? Cum ne putem da seama, fiind încă pe Pământ?”. Tot timpul suntem pe Cale, dar putem alege drumul drept sau căi ocolite.

Noi am avut de-a lungul vieților noastre mai multe identități ( am avut personalități diferite, am trăit în medii diferite). În tărâmurile complexe pe care noi nu le putem percepe, aceste “identități” sunt cumva active, în sensul că unele probleme cauzate de ele pot fi rezolvate de noi în viața prezentă. Și, în momentul în care noi rezolvăm acele probleme în prezent, eliberăm și acele identități ale noastre care au fost cauza problemelor pe care am venit să le rezolvăm în prezent. Ele au, într-un fel, nevoie de noi, pentru că singure nu au putut în viețile lor pe Pământ să rezolve aceste probleme. Tu nu îți propui să rezolvi într-o singură viață toate problemele din trecut care te împiedică în evoluție, ci doar o parte dintre ele. Dar memoria colectivă a tuturor acestor identități scoate în lumină câte o situație prin care tu, trecând prin această viață și rezolvând-o, eliberezi într-un fel acea identitate care a determinat cauza unei probleme din prezent. “Evenimentele petrecute de-a lungul vieților sunt că o broderie” spunea Christopher Bache în cartea sa extraordinară “Reîncarnarea și rețeaua existenței”. Privim o broderie complicată și vedem că două puncte de la suprafața ei, care par a nu avea nicio legătură unele cu altele, sunt prinse pe spate cu fire între ele. Totul se întâmplă cu un motiv și există o întreagă rețea a existențelor noastre și a noastră cu multe alte suflete create de Divinitate.

Spuneam că noi stabilim și oamenii cu care ne vom întâlni în viața pe care începem să o trăim. Dar stabilim acest lucru împreună cu călăuzele noastre și cu sufletele acelor oameni. Vorbim despre oameni care au o anumită importanță în viața noastră. Și trebuie să ținem cont că acțiunile noastre pe Pământ afectează și viețile altor oameni. De aceea este bine să fim responsabili față de gândurile noastre, de judecățile noastre și de acțiunile pe care le facem și care au impact asupra altora. Am încercat să ating doar câteva aspecte legate de suflet, pentru că acest subiect este extrem de complex și oricum noi știm încă extrem de puține lucruri referitoare la el. Însă, atunci când pătrunzi în alte tărâmuri, comunici cu conștiințe evoluate spiritual prin simțurile extrasenzoriale pe care le poți dezvolta și poți ajunge și la Adevărul din sufletul tău. Atunci înțelegi că tot ce se întâmplă în viața ta are un scop, că lucrurile pe care le poți afla despre tine sau despre alții sunt de fapt etape din planul stabilit de fiecare, în linii mari, înainte de a veni pe Pământ; că anumite “călăuze” te pot ajuta, direct sau indirect, să stai pe direcția pe care ți-ai propus-o, depinzând doar de tine să alegi să urmezi ce primești sau nu și, în funcție de această alegere, să îți determini o parte din viitorul acestei vieți și al altor vieți următoare.

Mulți oameni vin să întrebe ce și-au propus să învețe în această viață, ce și-au propus să facă sau să repare, care este scopul acestei vieți pe care o au ei în prezent. Este bine să știi că sunt unele informații la care nu poți avea acces la dorință, pentru că nu te ajuta cu nimic și că, de obicei, ți se aduc în lumină doar situații care sunt strict legate de situația ta prezentă. Poate ați auzit de Memoria Akasha, o structură vie, în continuă schimbare, care conține toată memoria Universului, inclusiv pe cea a sufletului tău. Practic, atunci când se accesează memoria sufletului tău, se lucrează cu Memoria Akasha. Sufletul nostru face parte dintr-o matrice complexă, multidimensională, ce evoluează dincolo de timp și spațiu. Tu ești o ființă multidimensională. Oferă-ți timp să te cunoșți treptat!

Mai multe informații despre acest subiect găsiți mai jos, deși eu recomand urmărirea, în ordine, a tuturor emisiunilor Design Perfect | Spiritualitate aplicată:

ACADEMIA ANGELICSIGN
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.