Spiritele Naturii

ACADEMIA ANGELICSIGN

Când vorbim despre Spiritele Naturii ne referim la mai multe categorii de conștiințe.

În primul rând, trebuie să vorbim despre planeta Pământ. Așa cum omul are corpul fizic, corpul astral, dar și alte corpuri superioare, Sinele Superior, așa are și Pământul.

Cunoaștem cu toții corpul fizic al omului. Te uiți la cineva și îl vezi. Este partea vizibilă a noastră. Este, de altfel, singurul corp al omului pe care îl vedem cu ochiul fizic. Planeta Pământ are și ea corp fizic, cel pe care îl putem vedea, cu plante, animale, păduri, pământ, apă, aer.

Apoi, avem corpuri subtile și vom menționa aici pe cel astral. În ceea ce privește planeta Pământ, are și ea un corp astral care este locuit de o diversitate de entități, care au putere asupra regnului animal, vegetal și animal. Aceste entități se numesc elementali. Unii au formă, structură, alții nu –  își modifică tot timpul aspectul. Avem patru categorii de elementali, corespunzătoare celor patru elemente: pământ, apă, aer și foc. Elementalii sunt cei mai accesibili dintre toate celelalte conștiințe subtile ale naturii.

După ce aprofundăm ezoterismul și avansăm în cunoaștere, putem începe să percepem și alte forțe superioare elementalilor despre care am scris mai înainte. Acestea sunt niște “spirite superioare planetare” care îndrumă elementalii. Și aici putem da exemplu spiritele perioadelor de revoluție, care coordonează timpul: trecerea anotimpurilor, ziua și noaptea, alternanța lor periodică. Activitatea acestor spirite îi afectează pe toți locuitorii planetei.

Și, în final, ajungem la Sinele Superior al omului, căruia îi corespunde Spiritul Planetei.I se mai spune Gaia. Așa cum Eul uman percepe lumea sa exterioară, așa și Spiritul Planetei percepe lumea exterioară planetei, spiritele altor planete, ale altor corpuri cerești.

Dar să revenim la elementali. Aceste spirite ale naturii reprezintă o categorie de făpturi divine care au o energie mai joasă decât a îngerilor. Spre deosebire de îngeri, elementalii condiționează suportul oferit, după cum te comporți vis-à-vis de natură, mediu și de animale. Aici vorbim de zâne, spiriduși, gnomi, elfi, ondine, silfide – spirite ale pădurilor, ale apelor, ale animalelor, ale plantelor, ale pietrelor și ale pământului.

Am avut ocazia să văd cum unii oameni comunică în mod natural cu aceste spirite. Am avut și eu unele experiențe personale, de exemplu când anumiți elementali au salvat grădina mamei mele de niște gângănii care atacau florile.

După cum spuneam mai sus, aceste spirite sunt mai “umane”, te ajută doar dacă vor ele și dacă faci ceva bun în schimb. Foarte greu le convingi să își spună numele. Fac tot felul de ghidușii, exact cum știm din povești. Te pot refuza dacă le încalci niște reguli (care țin în general de atitudinea față de protecția mediului) sau le deranjezi lucruri. Trebuie să le ceri voie să faci anumite acțiuni, de exemplu să pătrunzi în anumite locuri, să rearanjezi ceva în mediul lor și e bine să le mulțumești când te ajută. Dar pot fi niște prieteni de nădejde atunci când și tu respecți mediul în care trăiesc ele. De exemplu, știați că o zână a unei flori stă lângă ea până când floarea moare? Știați că atunci când intrați într-o grădină să o aranjați, aveți o mulțime de spiriduși pe lângă voi și fiecare e foarte atent la cum îi aranjați planta, copacul, iar când plecați vă conduc până la ieșirea din grădină? Vi s-a întâmplat vreodată să găsiți uneltele mutate în alte locuri? Ei își pot face cunoscută prezența chiar și vizual, în general în locuri mai puțin locuite de oameni, unde nu există materie artificială – cel mai des în mijlocul naturii. În general, copiii sunt foarte receptivi la aceste spirite. Foarte mulți copii povestesc părinților despre zânele și spiridușii cu care se joacă și își sperie teribil părinții care lasă raționalul să filtreze aceste informații și care cred că micuții lor au probleme.

Gnomii, de exemplu, sunt elementali de pământ. Am văzut gnomi pe lângă unii oameni. Ei lucrează cu cristalele, dar și cu plantele și cu animalele. De exemplu, ei fac legătura între rădăcinile plantelor și pământ, conducând elementul mineral al pământului în apropierea rădăcinii plantei. Totodată ei primesc informație din Univers prin ceea ce transmite planta. Planta adună tainele Universului prin lumina Soarelui, prin apă și aer și le transmite în pământ. Gnomii primesc aceste taine și le plimbă prin interiorul Pământului. Ei au o inteligență remarcabilă, o capacitate semnificativă de a înțelege tainele universului și de multe ori se amuză pe seama oamenilor, pentru că ei consideră că oamenii se străduiesc prea mult să înțeleagă anumite lucruri. Tot gnomii sunt cei care trag plantele afară din pământ, le ajută să crească pentru a obține și mai multe idei ale Universului, prin intermediul lor. Aceste ființe minunate mi s-au arătat în forme extrem de amuzante: micuți, cu barbă, cu cizmulițe, cu căciulițe pe cap, punând de fiecare dată mâna la gură când îi întrebam cum îi cheamă. Râdeau și îmi făceau semn că “nu” îmi spun numele lor. Însă i-am văzut lângă oameni cărora le plac animalele și plantele; care iubesc natura, în general.

În ceea ce privește spiridușii, care sunt și ei conectați mai mult cu pământul, se spune că dacă vrei să ai casă protejată, rogi un spiriduș să o păzească peste noapte, dar nu trebuie să uiți să îi lași ceva de mâncare și apă peste seară, în semn de mulțumire că stă să îți păzească locuința.

Ondinele domnesc în elementul aerian-umed; în apă. Sunt visătoare, plutesc pe apă însă le este teamă să nu înceapă să arate că peștii. Și ele intervin asupra plantelor după ce gnomii trag planta afară, la lumină. Ondinele combină componentele aerului și le introduc în frunzele plantelor abia scoase la lumină de către gnomi. Sunt niște “chimiști” care oferă plantei substanțele necesare vieții. Le place să fie într-o continuă transformare și se simt foarte bine în apă. Sunt cumva la granița dintre apă și aer. Ele se mai numesc și “spirite ale mării”.

Silfidele trăiesc în elementul aerian-caloric, lucrează cu lumina și sunt extrem de sensibile la curenții aerului. Adoră muzica păsărilor și se simt minunat când sunt în apropierea lor. Ele te pot ajuta să reduci forța vântului. Arată că niște ființe mici cu aripi.

Mai sunt zânele, care sunt ca niște îngeri ce sălășluiesc aproape de Pământ și au grijă de mediu, animale, plante. Ele adoră ciocolata (neîmpachetată), pietrele strălucitoare; le place să cânte, să danseze. Mai sunt considerate și îngeri păzitori ai animalelor.

Te pot ajuta în carieră, în sănătate, în orice probleme ai putea avea în viața de zi cu zi.Te ajută cu grădinăritul, cu îngrijirea animalelor, cu vindecarea lor. Însă, dacă le ceri ajutorul, ele mai întâi te studiază, te testează și apoi te ajută. Îți cer să faci ceva pentru mediu, să îl protejezi, să îl înfrumusețezi. Ele îți comunică intuitiv. Am cunoscut oameni care le-au văzut fizic. Arată că niște femei în miniatură, cu aripi ca ale libelulelor sau ale fluturilor, transparente.

Cristalele au spiritele lor. În evoluția sufletului, până a ajunge la om, el întră în minerale. Eu am intrat foarte mult în contact cu aceste spirite. Mă ajută în curățări energetice, meditație, în primirea mai rapidă și profundă a informațiilor în timpul lucrărilor cu conștiințele superioare, în vindecare și în tot ce am eu de făcut în viața mea de zi cu zi. Aceste spirite au preferințe: să le iei cu tine într-o anumită zi, să le pui într-un anumit loc.

Trebuie să recunosc că, la începuturi, nu eram așa deschisă spre spiritele naturii pentru că eram concentrată pe Divinitate și pe domeniul angelic însă, cu timpul, avansând în cunoaștere și prin călăuzirea îngerilor și a maeștrilor mei spirituali, am ajuns să intru în contact și cu aceste spirite.

Va doresc să cunoașteți spiritele naturii și să le permiteți să intre în viața voastră, pentru a va ajuta în viața de zi cu zi și în activitatea voastră spirituală. Chiar dacă nu se vor arăta mereu în mod vizibil, în mod sigur veți simți ajutorul lor.

Mai multe informațîi despre acest subiect găsiți mai jos, deși eu recomand urmărirea, în ordine, a tuturor emisiunilor Design Perfect | Spiritualitate aplicată:

ACADEMIA ANGELICSIGN
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.